Intrebari Frecvente
Alegeti sectiunea:
Dentuno poate fi folosit si de pe telefonul mobil sau se poate face hotspot de pe mobil. Pe aceeasi logica, la software-ul classic exista posibilitatea unei pene de curent. In acest caz, un software online precum Dentuno este mai bun, deoarece acesta se poate folosi de pe telefon, un software classic, nu se va putea.
Site-ul are un certificat de encriptare SSL pe 128 de biti. De asemeanea facem backup zilnic al datelor de pe serverele noastre.
Dentuno este un software online, deci va merge automat pe orice device: computer desktop/ laptop, mobil si tableta.
Nu exista o limita a numarului de device-uri de pe care puteti folosi Dentuno. Va puteti loga cu contul dvs. de pe oricate laptop-uri, telefoane sau tablete.
Da! Dentuno, fiind un software online, nu foloseste puterea de procesare a calculatorului dvs. In principal ar trebui sa functioneze fara probleme pe orice calculator din ultimii 10 ani.
Nu, Dentuno functioneaza direct din browser, fara sa mai fie nevoia instalarii unei aplicatii speciale separate.
Fiind un software online, vei folosi mereu cea mai noua versiune a Dentuno, deoarece upgrade-urile sunt disponibile gratuit pentru toti utilizatorii instant.
Alegem "nespecificat" sau punem un spatiu un locul numelui procedurii in dialogul de adaugare programare.
Soft-ul te anunta daca faci o programare si se suprapune cu alta in aceeasi zi si/sau unit de lucru. Exista modul stric, in care pur si simplu nu te lasa sa o pui. Sau exista modul normal, in care te alerteaza ca se suprapune si te intreaba daca esti sigur ca vrei sa o suprapui.
Daca medicul are o programare la alt cabinet asociat Dentuno, aplicatia va emite o avertizare de suprapunere de programare, specificand ca medicul are o programare in alt cabinet.
Exista sectiunea “Concedii” unde poti seta datele pentru fiecare medic. In caz ca un medic are vacanta, pe calendar va aparea hasurata ziua si soft-ul te va alerta daca vei incerca sa pui programari in acea zi.
Ca sa vad programul pe unit de lucru, trebui bifata optiunea “Vezi programarile organizate pe unitate de lucru pentru acest cabinet.” din setarile cabinetului. Ulterior este posibila personalizarea numelor cabinetelor/unit-urilor din sectiunea “Unit-uri”.
Numarul de unit-uri ce pot fi adaugate este nelimitat, dar totusi pentru a putea fi prezente toate pe calendar deodata trebuie un monitor mare, altfel vor fi inghesuite.
Da, exista optiunea fie din calendar, fie din “Incasari” sa se seteze o sedinta ca “Neprezentat” – un switch de on/off.
Da, atunci cand introduceti o noua programare, daca pacientul nu s-a prezentat la cea anterioara, va aparea in lista ca si “Ion Popescu – Neprezentat”.
Ca sa adaug o programare, trebuie sa tin apasat casuta cu intervalul orar de pe calendar sau sa folosesc meniul din coltul din dreapta jos.
Acest lucru se poate realiza in doua feluri. Prima data se poate tine apasat pe programarea respective si mutata / redimensionata. A doua metoda este aceea de a da click pe programare si alege “Modifica Programare” din meniul pop-up.
Din cadrul sectiunii “Setari Cabinet” se poate personaliza “Inceputlui Programului” si “Sfarsitul Programului”. La inceput acesta este setat intre orele 08:00 si 22:00.
Pentru a tipari programul medicilor este suficient sa accesati meniul de tiparire din browser-ul dvs. cum o faceti in mod normal pentru orice pagina, iar Dentuno va genera automat un format special pentru a tipari programul.
Dentuno are trei intervale de programari disponibile. Acestea sunt de 15 minute, 30 de minute si 1 ora. Acestea se pot schimba din cadrul sectiunii “Setari Cabinet”.
Da, in cadrul sectiunii “Setari Cabinet” trebuie bifata optiunea “Nu permiteti adaugarea de programari noi in trecut”.
Da, in cadrul sectiunii “Setari Cabinet” trebuie bifata optiunea “Nu se pot adauga programari in afara orarului de lucru a medicului”. Pentru ca aceasta optiune sa functioneze corect, va recomandam setarea in cadrul sectiunii “Medicii Cabinetului” a programului de lucru pentru fiecare medic in parte.
Cand doi sau mai multi pacienti au acelasi nume, in momentul creeri unei programari, in dreptul fiecaruia va aparea data nasterii.
Daca lucrati la un cabinet cu mai multi medici, veti avea automat optiunea de a vedea “Programul colegilor”. Aceasta de poate accesa din calendar, din meniul din coltul din dreapta jos.
Daca cabinetul permite medicilor sa puna programari singuri, puteti pune o programare oricarui medic ce lucreaza la acel cabinet. Pentru a vedea programul coelgilor si a pune programari este necesar sa accesati optiunea “Programul colegilor” de pe calendar, din meniul din coltul din dreapta jos.
Daca sunteti cu un cont de medic, puteti seta o signura culoare pentru programarile unui cabinet din sectiunea “Cabinetele Mele”, bifand optiunea “Programari Unicolore”.
Da, pentru ca doar contul de cabinet sa poate pune programari este necesar sa intrati in sectiunea “Setari Cabinet” si sa bifati optiunea “Doar cabinetul poate adauga, modifica si sterge programari”.
Dentuno functioneaza cu programari in Timp Real. Aceasta inseamna ca imediat ce veti pune o programare va fi automat afisata pe toate device-urile disponibile fara a fi nevoie sa actualizati/refresh pagina.
Daca pacientul are programarea de ziua lui, acest lucru va fi semnalizat pe programare cu o iconita.
Pasii pentru a adauga o notita de tip Post-It sunt la fel ca si cei pentru adaugarea unei programari obsinuite. Este suficient sa faceti click oriunde pe calendar, iar din dialog-ul ce se deschide sa bifati “Post-It” inainte de campul “Observatii”.
Pentru a importa programarile pe care le aveti deja in Google Calendar este necesar sa intrat in sectiunea “Cabinetele mele” daca sunteti logat cu un cont de medic sau, cu un cont de clinica, in sectiunea “Medicii clinicii” si la sub-sectiunea Google Calendar sa apasati pe “Importa Programari”. Ulterior va trebui sa acordati permisiunea software-ului Denuno de a va citi calendarul si sa urmati instructiunile de pe ecran. Atentie! Dentuno nu va modifica sau sterge niciodata programarile dvs. din Google Calendar, doar le va citi.
Da, prin modulul incasari. Acolo, pot aloca unei sedinte una sau mai multe procedure de incasat, iar plata se poate face intr-una sau mai multe transe.
In modului de “Incasari” se poate seta un procent de discount de fie 10%, 20% sau 30% sau se poate alege din meniul de langa orice procent de discount pentru o anumita sedinta.
In mod usual, sumele vor aparea in luna in care au fost incasate, in acest caz, pentru luna iunie. Dar, daca dorim, in raport, se pot vedea sumele facturate in locul celor incasate, caz in care pacientul va aparea in luna mai cu o restanta de plata.
In caz ca plata e in mai multe transe sau pacientul nu a platit deloc, acesta va intra pe lista datornicilor automat. Acesta este un raport ce poate fi generat din “Rapoarte – Datornici”. De asemenea soft-ul va va anunta si in fisa pacientului respectiv, in sectiunea “Plati”.
In cazul in care doriti sa permiteti unui medic sa incaseze plati, este necesar sa bifati optiunea “Permite medicului sa incaseze plati” alegand medicul respectiv din sectiunea “Medicii Cabinetului”.
In cadrul fiecarei fise a pacientilor, exista sectiunea “Imagini” unde se pot incarca radiografi si imagini. De asemenea acestea se pot organiza dupa data.
Toate fisierele incarcate in Dentuno se pastreaza in formatul original. Dentuno nu sub-dimensioneaza sau altereaza calitatea acestora.
Da, Dentuno va alerteaza atat in fisa pacientului cat si in cadrul unei seciuni speciale “Fise Incomplete” atunci cand o fisa nu contine decat numele pacientului.
Fiecare fisa a pacientului are optiunea de a adauga o poza facuta cu web-cam-ul.
In cazul in care pacientul are sub 16 ani, in fisa pacientului, in cadrul sectiunii “Oglinda Dentara” se vor vedea si dintii temporari. Pentru ca aceasta optiune sa functioneze, trebuie completata varsta pacientului in cadrul fisei.
In cazul in care deja aveti indexate fisele in cabinet, puteti specifica numarul la care s-a ajuns in cadrul sectiunii “Setari Cabinet” bifand optiunea “Foloseste in conjunctura cu sistemul de fise din cabinet” si completand ultimul numar de inregistrare a fiselor. Astfel in cazul nostru, prima fisa introdusa va avea numarul 1201, ulterior 1202, s.a.m.d.
In cazul in care este necesar, puteti aloca acelasi numar la doua fise, dar Dentuno va va alerta asupra acestui fapt.
Daca pacientul are alocat un numar de fisa apasati din meniul de sus butonul cu doua sageti “Schimba metoda de cautare” si campul de cautare se va transforma din “Cautare dupa nume sau CNP” in “Cauta fisa pacientului”.
Pentru a tipari fisa pacientului recomandam folosirea butonului de “Tipareste” din coltul din dreapta sus a fisei. Folosind acest buton, Dentuno generaza un format al fisei usor de citit si tiparit.
Acesta este unul dintre primele lucruri pe care va recomandam sa le faceti la inceputul folosirii programului. Dentuno vine cu cateva procedure comune deja introduse, dar acestea se pot personaliza in functie de necesitatile cabinetului. Pentru cele existente sau cele noi, se poate schimba numele, culoarea, tariful si costurile de laborator (unde exista).
Da, in cadrul sectiunii “Proceduri”, langa tariful procedurii se pot adauga si costurile de laborator. Atentie! Acestea vor fi scazute din costul total la efectuarea rapoartelor.
Lista de afectiuni, alergii, etc. poate fi personalizata din sectiunea “Istoric Medical”. Dentuno vine cu cateva afectiuni comun presetate. Acestea pot fi editate, sau adaugate altele noi. De asemenea se poate schimba ordinea de prioritate a acestora, astfel schimband si ordinea in care vor aparea in fisa pacientului.
Afectiunile unde veti bifa “Atentie Sporita” sunt acelea despre care Dentuno va va alerta in mod particular in calendar.
Din cadrul sectiunii “Setari Cabinet”, puteti personaliza modul in care Dentuno va poate alerta asupra afectiunilor ce necesita “Atentie Sporita”. In functie de optiunile pe care le alegeti, Dentuno poate afisa un titlu de culoare diferita pe programare sau un triunghi rosu de alerta. De asemenea, se poate afisa, mai discret, un cursor de forma si culoare diferita fata de cel normal, in forma de steluta, la trecerea cu mouse-ul pe deasupra programarii (Atentie, aceasta optiune nu functioneaza si pe telefonul mobil).
Pentru a dezactiva optiunea sms pentru un singur pacient este necesar sa editati fisa pacientului si sa bifati optiunea “Trimite alerta SMS”
SMS-urile trimise de sistem se pot trimite ori la o ora fixa in ziua de dinaintea programarii, de ex: ora 21. Ori, se poate alege un interval orar inaintea programarii de exemplu: 3, 6 sau 12 ore inaintea programarii efective.
Mesajul sms poate fi personalizat din meniul “SMS”. Acesta poate contine numele pacientului, numele si numarul de telefon al clinicii, precum si alte optiuni listate in acest meniu.
La oricare cabinet se pot asocia un numar nelimitat de medici.
Restul conturilor de cabiente pot fi administrate (proceduri, istoric medical, setari) logandu-va cu email-ul folosit la crearea contului de cabinet si parola aferenta. Din contul dvs. personal puteti administra doar primul cabinet creat.
Daca ambele cabiente folosesc Dentuno, va puteti vedea din contul de medic programul combinat pentru aceste cabinete, doua sau chiar mai multe. De asemenea aveti acces la fisele pacientilor din toate aceste cabinete.